SUSAN MUSKEE

Wie ik ben zonder jou

Joy (27) heeft haar leven helemaal uitgestippeld: huisje, boompje, Pinterest-bord voor haar droombruiloft. Tot haar vriend verliefd wordt op een ander. Van het ene op het andere moment stort haar toekomstbeeld in elkaar. Voor Frida (72) voelt het alsof iemand drie jaar geleden de pauzeknop van haar leven heeft ingedrukt. Sinds het overlijden van haar man bestaan haar dagen uit een wandeling naar de supermarkt en een gesprekje met Nico en Thea – haar kamerplanten. Wanneer de twee vrouwen elkaar op een bankje in het park ontmoeten, is dat het begin van een onwaarschijnlijke vriendschap. Gewapend met een stapel zelfhulpboeken maken ze een plan om het leven én de liefde weer naar hun hand te zetten. Aangezien de boeken een gegarandeerd succes claimen, zou dat moeten lukken. Toch?

Details

ISBN: 9789402713688
Publicatiedatum: 24/10/2023
Uitgever: HarperCollins Holland
Pagina’s: 352
Prijs: €19.99

Kopen

Gesigneerd exemplaar?
Wil je een persoonlijk en gesigneerd boek voor jezelf of om weg te geven? Geef het aan in de opmerkingen bij het afrekenen.

Luister via

Nooit meer hetzelfde

De perfecte feelgoodcombinatie: romantiek, een schijnbaar perfect leven op z'n kop en heel veel humor.

Claudette heeft alles. Als de succesvolste relatietherapeut van het land weet ze elke relatie weer op de rit te krijgen. Haar praktijk heeft een ellenlange wachtlijst, haar boek met relatietips is toe aan de twaalfde druk en een plekje bemachtigen voor haar onlinecursus is slechts weggelegd voor the lucky few. Ook haar eigen huwelijk met jeugdliefde Lammert is er een volgens het boekje, met als kers op de taart hun tweeling Rijk en Eloise. Kortom: Claudettes leven is perfect.

Totdat Lammert op een doodgewone woensdagavond de drie woorden uitspreekt die ze nooit had verwacht: ‘Ik wil scheiden.’ Het kunnen lijmen van andermans huwelijk is één ding, maar hoe red je dat van jezelf? 

Reacties op Nooit meer hetzelfde

‘Loved it van begin tot einde: origineel, grappig… Deze móét je lezen!’
Marijke Vos

‘‘Een briljant debuut binnen het feelgoodassortiment. Een jaar lang een vaste bewoner in onze top 10 fictie.’’
Eric Bol, boekhandel Broekhuis, Deventer

‘Verfrissend en meeslepend: Susan Muskee is een natuurtalent.’
Lisette Jonkman

‘Lief, grappig en ontroerend. Ik zou het alle vrouwen willen aanraden!’
Evelyn Evertsen, boekhandel Westerhof, Zwolle

Details

ISBN: 9789402710649
Publicatiedatum: 05/07/2022
Uitgever: HarperCollins Holland
Pagina’s: 368
Prijs: €17.99
T/m oktober slechts €10,-

Kopen

Gesigneerd exemplaar?
Wil je een persoonlijk en gesigneerd boek voor jezelf of om weg te geven? Geef het aan in de opmerkingen bij het afrekenen.

Het Magnoliahof - E-serie

#1 - Donna

Ondernemer Donna is niet blij met de komst van een tattooshop tegenover haar tearoom. De sprankelende feelgoodserie Het Magnoliahof van Susan Muskee draait om vier ondernemers met een zaak aan een pittoresk plein. In dit eerste deel, Donna, maken we kennis met theeleut Donna. Al jaren is zij eigenaresse van een tearoom aan het gezellige Magnoliahof, die samen met de winkels van haar buren het rustpunt van de stad is. Donna weet alles van iedereen en is er altijd als de kippen bij als het om de laatste roddels gaat. De uitdrukking ‘spill the tea’ is haar op het lijf geschreven. Wanneer er aan de overkant een tattooshop komt, ziet Donna haar rustige oord in rook opgaan. Een tattooshop, aan háár plein? Dat past gewoon niet, zo simpel is het. Of heeft Donna’s afkeer een andere reden? Eén ding is zeker: die tattooshop moet weg. En als de perfecte oplossing zich aandient, zegt Donna daar geen nee tegen.…

 • Lanceringsdatum: 12 oktober 2022
 • Uitgever: Loft Books
 • ISBN: 9789047206255

Digitaal te lezen en luisteren via

#2 - Juna

Tattooartiest Juna voelt zich steeds meer thuis aan het pittoreske Magnoliahof. De sprankelende feelgoodserie Het Magnoliahof van Susan Muskee draait om vier ondernemers rondom een pittoresk plein. Juna is het tweede deel in de serie en draait om de gelijknamige tattooartiest. Twee maanden na de opening van haar tattooshop aan het Magnoliahof is Juna al helemaal ingeburgerd. Haar zaak loopt goed, ze is bevriend met de andere ondernemers en ze heeft een goede band met haar huurbaas Bram. Wanneer Juna ontdekt dat Bram stapelverliefd is op haar overbuurvrouw Betty, ziet ze het dan ook als haar missie om de twee te koppelen. Als blijkt dat haar pogingen tot het spelen van Cupido niet zo makkelijk gaan als ze had gedacht, roept ze de hulp in van haar nieuwe huisgenoot. Iemand van wie zij het op haar beurt bijzonder warm krijgt…

 • Lanceringsdatum: 12 oktober 2022
 • Uitgever: Loft Books
 • ISBN: 9789047206279

Digitaal te lezen en luisteren via

#3 - Betty

Betty wil met pensioen en gaat op zoek naar de perfecte opvolger. De sprankelende feelgoodserie Het Magnoliahof van Susan Muskee draait om vier ondernemers rondom een pittoresk plein. Betty is het derde deel in de serie en draait geheel om – hoe kan het ook anders – Betty: een deftige zestiger met een hart van goud. In haar Badboetiek komen kleur en geur samen in de prachtigste bruisballen, oliën en scrubs. Nu Betty de vijvenzestig nadert, neemt ze een besluit: ze hangt haar zaak aan de wilgen en gaat samen met haar nieuwe liefde van haar pensioen genieten. Maar hoe neem je afscheid van een winkel waar je vijftien jaar lang je ziel en zaligheid in hebt gestopt? En hoe geef je je hart aan een nieuwe liefde, als je dacht dat geluk nooit meer te mogen vinden? Betty’s leven is langzaamaan aan het veranderen, maar gelukkig blijft er ook iets hetzelfde: haar buren van het Magnoliahof zijn er voor haar.

 • Lanceringsdatum: 12 oktober 2022
 • Uitgever: Loft Books
 • ISBN: 9789047206293

Digitaal te lezen en luisteren via

#4 - Wende

Wolfanaat en ondernemer Wende organiseert samen met Robbert de winterfair op het Magnoliahof. De sprankelende feelgoodserie Het Magnoliahof van Susan Muskee draait om vier ondernemers rondom een pittoresk plein. In het vierde deel, Wende, draait alles om wolfanaat Wende. Om haar heen bloeien nieuwe relaties op, er hangt liefde in de lucht… maar niet voor Wende. Ze is de datingapps en gefaalde afspraakjes helemaal zat. Haar prins op het witte paard is overduidelijk ergens gestrand en de onbeslapen kant van haar bed is net zo fris als de novemberkou die in de lucht hangt. Gelukkig loopt haar wolwinkel geweldig en is haar nieuwe breicursus een succes. En dan is er ook nog de winterfair! Helaas moet ze die dit jaar samen organiseren met Robbert, de nieuwe eigenaar van de boekwinkel aan de overkant, die nogal wat kritiek heeft op Wendes leuke ideeën. Wende kan Robbert niet uitstaan, maar zal er alles aan doen om van het feest een groot succes te maken. Zullen de twee ondernemers naar elkaar toe groeien?

 • Lanceringsdatum: 12 oktober 2022
 • Uitgever: Loft Books
 • ISBN: 9789047206316

Digitaal te lezen en luisteren via

Reacties op Het Magnoliahof

De fijne schrijfstijl van Muskee zorgt ervoor dat de personages en het plein helemaal tot leven komen. Het voelt alsof je zelf al eens koffie hebt gedronken bij Donna en hebt geslenterd langs de verschillende winkeltjes aan het Magnoliahof.
Sanne de Graaf, @boekenbende

De schrijfstijl van Susan is vlot, duidelijk, beeldend en lekker grappig, er zit de nodige humor in die je vaak hardop laat lachen. Tijdens het lezen had ik het idee dat ik naar een komedieserie zat te kijken. Terwijl er ook serieuze onderwerpen in voorkomen is de balans goed verdeeld.
@Caroleest

Genieten van begin tot eind!
Tessa, @mybigloveforbooks 

Zand erover - Kobo original serie

#1 - Toeval

Het leven van Roos van Vlierden gaat over rozen – letterlijk. En muziek. En verzekeringen, kaarsen, stiltes, en… doodskisten. Als uitvaartverzorger helpt ze nabestaanden hun dierbare een waardig afscheid te geven. Het is alleen een beetje jammer dat ze altijd aan het werk is, waardoor haar liefdesleven op zijn zachtst gezegd… meer dood dan levend is. Totdat mevrouw Roelofs, haar onderbuurvrouw, komt te overlijden en tienduizend euro aan haar nalaat – én aan verwaande kleinzoon Jurre. Er is alleen één voorwaarde: Roos en Jurre moeten eerst vijf keer met elkaar uit, want mevrouw Roelofs is er heilig van overtuigd dat de twee voor elkaar bestemd zijn. Valsspelen kan niet; alles is geregeld. Maar hoe overleef je vijf dates met iemand waarmee je werkelijk niets gemeen hebt?

 • Lanceringsdatum: 14 oktober 2021
 • Uitgever: Kobo Originals
 • ISBN: 9781774533321

Digitaal te lezen en luisteren via

#2 - Toekomst

Nu Roos’ vader met pensioen gaat en eindelijk zijn gedroomde wereldreis gaat maken, is het tijd om het familiebedrijf over te nemen. Roos heeft grootse plannen met uitvaartonderneming Decoro Vale, waaronder het eindelijk digitaliseren van de inmiddels al dertig jaar lopende administratie. Als ze op een uitvaartbeurs haar jeugdliefde Daniël weer tegen het lijf loopt, valt alles op zijn plek: Daniël is eigenaar van een goedlopend IT-bedrijf en is daarmee dé persoon om te helpen met haar plannen. Maar is nauw samenwerken met je ex wel zo’n goed idee als je net een nieuwe relatie hebt? Terwijl Roos met Daniël in de administratie duikt, lijken er steeds minder dingen te kloppen in en rondom de uitvaartonderneming. En de enige persoon die voor opheldering kan zorgen, reist door de outback van Australië…

 • Lanceringsdatum: 14 oktober 2021
 • Uitgever: Kobo Originals
 • ISBN: 9781774533345

Digitaal te lezen en luisteren via

#3 - Toegift

Het leven van Roos lijkt voor de verandering eens niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk over rozen te gaan: ze is dolgelukkig met haar grote liefde, haar uitvaartonderneming loopt goed en ze is zelfs op zoek naar extra personeel. Als ze wordt gevraagd om de uitvaart te verzorgen van de wereldberoemde popster Jenny Jones, staat haar wereld even stil: Jenny is een oud-studiegenote van Roos, wiens leven door een noodlottig ongeval abrupt ten einde is gekomen. Maar hoe meer Roos regelt, hoe vreemder alles wordt. Ze mag het lichaam niet zien, moet alles zo snel mogelijk afhandelen en wordt door Jenny’s manager TJ afgesnauwd alsof ze een hond is. Hier zit een luchtje aan, en het is niet het parfum dat Jenny vlak voor haar dood uitbracht…

 • Lanceringsdatum: 14 oktober 2021
 • Uitgever: Kobo Originals
 • ISBN: 9781774533369

Digitaal te lezen en luisteren via

Reacties op Zand Erover

Muskee heeft een hele fijne reeks geschreven, waarin humor en serieuze zaken elkaar mooi afwisselen en waarin de personages de mogelijkheid krijgen om te groeien. Het is een serie waarin je door wil blijven lezen, dus het is heel fijn dat alle delen beschikbaar zijn.
Boekenbeschrijfster.nl

Ergens wilde ik geen afscheid nemen van de personages en het verhaal. Het is mijn nieuwe favoriete feelgood-serie!
Veroniquesboekenhoekje.nl

Liefde, natuurlijk - serie

Liefde, natuurlijk van Susan Muskee is een sprankelende feelgoodserie over vier vriendinnen. De eerste drie delen zijn inmiddels óók verkrijgbaar als paperback.

Scones & spotlights

Cleo’s leven gaat z’n gangetje. Daar is dan ook alles mee gezegd. Het is dat ze pas eenentwintig jaar geleden is geboren en niet in 1982, anders was ‘Is dit alles’ van Doe Maar speciaal voor haar geschreven. Ze werkt, organiseert etentjes met haar vriendinnen Kim, Sophie en Abigail, pakt zo nu en dan een yogaklasje mee en o ja, is tot over haar oren verliefd op Sjoerd, de jongen die tijdens die lessen altijd op een matje schuin voor haar zit maar waarschijnlijk niet eens weet hoe ze heet.

Haar droom om ooit muzikant te worden heeft Cleo aan de wilgen gehangen sinds ze werd afgewezen voor het conservatorium. Totdat Sophie een video van haar op een karaokeavond online zet en Cleo volledig viral gaat. Ze wordt gescout voor een talentenjacht en het lijkt de kickstart van haar carrière. Dit is de big break waar ze zo op hoopte, maar waarom voelt het dan niet zo?

Details

 • Lanceringsdatum: 24 april 2020
 • Uitgever: Loft Books
 • ISBN Epub: 9789047205333
 • ISBN Paperback: 9789047207146 

Paperback kopen

Gesigneerd exemplaar?
Wil je een persoonlijk en gesigneerd boek voor jezelf of om weg te geven? Geef het aan in de opmerkingen bij het afrekenen.

Lees en luister digitaal via

Polaroids & poederdozen

De tweeëntwintigjarige Kim is terug uit Italië, waar ze samen met haar ‘grote liefde’ Fabian een studio zou opzetten en aan haar afstudeerproject voor de opleiding fotografie zou werken. Maar alles liep anders: er was geen studio en Fabian had Kims geïnvesteerde geld in eigen zak gestoken. Tienduizend euro armer, nog altijd niet afgestudeerd en met haar hart aan diggelen keerde Kim terug naar Nederland. Inmiddels is ze drie maanden thuis, maar ze voelt zich nog altijd niet zichzelf. Ze heeft haar camera al tijden niet opgepakt. Gelukkig nodigt haar artistieke tante Pauline haar uit om een poosje in Berlijn te komen wonen. Pauline deelt er een huis met drie andere kunstenaars, met wie Kim de bruisende stad en het Berlijnse nachtleven ontdekt. Langzaamaan lijkt ze haar draai weer te vinden,

Details

 • Lanceringsdatum: 24 september 2020
 • Uitgever: Loft Books
 • ISBN: 9789047205487
 • ISBN Paperback: 9789047208662

Paperback kopen

Gesigneerd exemplaar?
Wil je een persoonlijk en gesigneerd boek voor jezelf of om weg te geven? Geef het aan in de opmerkingen bij het afrekenen.

Lees en luister digitaal via

Marathons & mokkataart

In Marathons en mokkataart is Abigail druk met de verbouwing van haar vaders sportschool. Alles loopt op rolletjes, tot ze er opeens alleen voor komt te staan omdat haar vader en broer allebei naar het buitenland vertrekken. De mannen hebben er het volste vertrouwen in dat Abigail het redt, maar daar is ze zelf niet zo zeker van… Durft ze haar naasten te vertellen dat ze eigenlijk best gestrest is, en dat ze steeds vaker aan haar moeder moet denken, die vijftien jaar geleden met de noorderzon vertrok? In café The Rolling Scones ontmoet Abigail Robin, bij wie ze zonder schroom haar hart lucht. Met Robin in de buurt doet Abigail niet alleen bijzondere ontdekkingen over zichzelf, maar ook over haar familie…

Details

 • Lanceringsdatum: 18 februari 2021
 • Uitgever: Loft Books
 • ISBN: 9789047205500
 • ISBN Paperback: 9789047209119

Paperback kopen

Gesigneerd exemplaar?
Wil je een persoonlijk en gesigneerd boek voor jezelf of om weg te geven? Geef het aan in de opmerkingen bij het afrekenen.

Lees en luister digitaal via

Siervuurwerk & sneeuwvlokken

In Siervuurwerk en sneeuwvlokken is Sophie net aangekomen in New York, waar ze voor de enorme uitdaging staat zich zo snel mogelijk te settelen in haar mini-appartementje en een baan te vinden. Gelukkig kan ze nog even vooruit met haar spaargeld, want hoeveel ervaring ze tijdens haar stages ook al heeft opgedaan, ze wordt nergens op gesprek gevraagd. Om het allemaal nog een tandje ingewikkelder te maken, blijkt Liam niet bepaald over te lopen van enthousiasme over Sophies terugkeer. Net als het hart haar in de schoenen zakt, ontmoet ze haar nieuwe buurvrouw June, die haar aanmoedigt te blijven solliciteren én haar een cursusje New York geeft. Maar hoe groot de bruisende wereldstad ook is, Liam blijkt moeilijk te ontwijken…

Details

 • Lanceringsdatum: 27 mei 2021
 • Uitgever: Loft Books
 • ISBN: 9789047205524 
 • ISBN Paperback: 9789047209126

Paperback kopen

Gesigneerd exemplaar?
Wil je een persoonlijk en gesigneerd boek voor jezelf of om weg te geven? Geef het aan in de opmerkingen bij het afrekenen.

Lees en luister digitaal via

Reacties op Liefde, natuurlijk

De personages in deze serie zijn eigenlijk allemaal sympathiek en vooral ook heel menselijk. Ze lopen tegen herkenbare problemen aan en hebben realistische karaktereigenschappen en emoties. Ze hechten waarde aan hun vriendschappen en hopen de ware te ontmoeten. Wat ik erg leuk vind in deze reeks, is dat de band tussen de vriendinnen net zo belangrijk is als het romantische aspect.
Indeboekenkast.nl

Voor mij is het duidelijk dat Muskee echt haar plekje verdiend heeft tussen de Nederlandse feelgoodauteurs.
Koukleum.nl